Hvad er Aluthermo

REFLEKSIV ISOLERING – SÅDAN FUNGERER DET

Refleksiv isolering har været brugt i udlandet i mere end 30 år og stammer oprindeligt fra rum- og flyindustrien, hvor kravene til minimal tykkelse og vægt men med høj isoleringsevne betyder at man ikke kan anvende traditionel masseisolation.

Aluthermo Quattro er kun 10 mm tykt men isolerer betydeligt, såfremt Aluthermo Quattro installeres korrekt i henhold til producentens installationsvejledning, der bl.a. består af meget omfattende konstruktionsdetaljer på tage, i vægge og gulve.

Aluthermo Quattro skal installeres med en luftspalte på 10 mm på begge sider for at give fuld effekt, men kan også indstøbes i f.eks. betongulv eller anvendes under trægulve.

VARMELEDNING

Overførsel af varme fra et legeme til et andet ved direkte kontakt.

De forskellige komponenter i Aluthermo® er en effektiv bremse af varmeledningsfænomenet indvendig i produktet.

KONVEKTION

Bevægelse af luften på grund af forskelle i temperatur.

Aluthermo® er fuldstændig lufttæt.

TERMISK STRÅLING

Overførsel af varme via infrarød stråling uden direkte kontakt mellem legemerne.

Aluthermo® er på begge sider dækket af en folie poleret aluminium med en tykkelse på 30 µm. Aluminium har en meget høj refleksion og udgør derfor en betydelig spærring af varmeførsel via stråling.

FUGTIGHED

Jo højere luftfugtighed, jo bedre ledning af energi.

De indvendige polyethylenlag i Aluthermo® indeholder tør luft, der ikke er i kontakt med den omgivende luft. Aluminiumets beskyttelse af denne film gør den til en kompleks fugtighedsspærre

Normalt består varmeoverførsel i et hus af:

60 – 75% infrarød stråling

20 – 25% konvektion

5 -10% transmission

Refleksiv isolering er i stand til tilbagekaste 97% af den infrarøde stråling i modsætning til konventionel isolering, der ikke tilbagekaster infrarød stråling men i stedet for absorberer den infrarøde stråling, hvilket medfører en opvarmning af selve materialet.

Med andre ord refleksiv isolering gør noget ved 97% af de 75% infrarød stråling, mens konventionel isolering kun gør noget ved de resterende 25% konvektion og transmission.

Endvidere virker refleksiv isolering også ved konvektion og transmission på grund af det indbyggede mellemlag af polyethylen, der består af lufthulrum ligesom konventionel isolering.

Vores adresse

Rådhusgade 8
4990 Sakskøbing
Danmark
CVR.: 32262465

Du kan her betale med:

Send os en e-mail

info@2tbyg.dk